Vad innebär en startsida?

Vad innebär en startsida?

En startsida är just vad det låter som – en startsida kort och gott. Om du gör en viss sida till din startsida så sparar din webbläsare adressen och visar den automatiskt nästa gång du startar webläsaren. På så sätt så slipper du söka efter din favoritsida, leta bland bokmärkena, eller skriva in sidans adress i webbläsarens adressrad. Det blir lite smidigare med andra ord.

Prova gärna att göra seniorstart.se till din hemsida, på så sätt får du automatiskt upp länksamlingen för seniorer och pensionärer så fort du öppnar din webbläsare, till exempel Internet Explorer, Mozilla eller vilket program du nu använder. Tryck på följande länk för att göra seniorstart.se till din hemsida. Gör seniorstart.se till min hemsida. Du kommer då få en fråga om du vill bekräfta att du vill ha seniorstart.se som din startsida i webbläsarprogrammet. Tryck ja om du vill genomföra ändringen. Det går att byta ut den till en annan startsida när du vill, så det är inget permanent som händer och det kostar naturligtvis ingenting heller för den delen.

Förutom att du får upp startsidan när du startar programmet, så kan du också lätt komma tillbaka till startsidan när du är ute och surfar. Detta gör du enklast genom att trycka på “Hem”-knappen i din webbläsare. Den knappen finns oftast i knappraden i programfönstrets övre del och ser ofta ut som ett litet hus.